Més informació [ Detall d'activitat

 
7000220021   Introducció a la investigació enològica
2020-2021   Curs. Secundària en general
  
   28/6/2021 - 2/7/2021 (30 hores) de 9:00h a 13:00h
   VT Curs a distància
   _ (A distància) 
  
Format   En línia
Sincronicitat    Síncron
Organització   ICE de la Universitat Rovira i Virgili
  
   PLACES EXHAURIDES
  
  
Descripció i   Metodologia:   Aquest curs forma part del programa Aprofundiments, una activitat organitzada per l'Oficina d'Orientació Universitària i l'Institut de Ciències de l'Educació de la URV que ofereix formació al professorat de secundària sobre els coneixements i la recerca generats en les diferents disciplines acadèmiques, a partir de propostes efectuades pels Departaments de la mateixa universitat.


Les sessions es desenvoluparan de forma virtual amb videoconferències i activitats proposades a travès de la plataforma Moodle, s’intentarà que siguin el més participatives possibles amb la realització d’activitats de manera grupal. També es plantejaran activitats de realització individual.

Professorat: Pol Ginénez Gil i Arnau Just Borràs(Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV)

Informació i inscripcions:
https://www.urv.cat/ca/estudis/formacio-permanent/professorat-secundaria/aprofundiments/

Places limitades. Adjudicacions per rigorós ordre d'inscripció

------------------------------
INSCRIPCIÓ TANCADA. PLACES EXHAURIDES
------------------------------

28 de juny: Presentacions, explicació teòrica de que és el vi i explicació del perquè de les analítiques més freqüents que es fan en un laboratori enològic. Desenvolupament de les diferents possibilitats de pràctiques relacionades amb l’elaboració del vi.

29 de juny: Presentació de les diferents possibilitats de pràctiques relacionades amb el color del vi.

30 de juny: Presentació de les diferents possibilitats de pràctiques relacionades amb el gust del vi.

1 de juliol: Presentació de les diferents possibilitats de pràctiques relacionades amb les olors del vi.

2 de juliol: Presentació del guió de pràctiques que ha elaborat cada docent escollint una tècnica per cada paràmetre dels tres analitzats (color, gust i olfacte) i analitzar el vi obtingut amb les tècniques escollides en el guió realitzat per cadascú.
  
Objectius   Apropar al professorat la recerca enològica a través de la proposició de diferents pràctiques que simulen anàlisis enològics bàsics de laboratori, adaptades als recursos dels centres educatius.
  
Continguts   + Introducció al món del vi i l'enologia
+ Els paràmetres sensorials (color, gust i olfacte)
  
Observacions   Inscripcions:
https://www.urv.cat/ca/estudis/formacio-permanent/professorat-secundaria/aprofundiments/
  
Formador/a   Giménez, Pol i Just, Arnau
  
Avaluació   Assistència a les videoconferències, realització de les activitats proposades pels formadors a l'espai moodle.

Elaboració d'un guió de pràctiques adequat a les característiques del centre on el professor imparteix les classes.
  
Requisits de  certificació   Assistència a les sessions síncrones i realització adequada de les tasques encomanades
  
Persones  destinatàries   Professorat de Secundària, Batxillerat i Cicles formatius d'FP
  
E-mail   formacio.permanentnu@urv.cat
  
  
Calendari  
 Sessió 1   dilluns   28/06/2021   0900   1300 
 Sessió 2   dimarts   29/06/2021   0900   1300 
 Sessió 3   dimecres   30/06/2021   0900   1300 
 Sessió 4   dijous   01/07/2021   0900   1300 
 Sessió 5   divendres   02/07/2021   0900   1300 
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent