7000220021 |
Introducció a la investigació enològica |
2020-2021 |
Curs. Secundària en general |
|
|
|
28/6/2021 - 2/7/2021 (30 hores) de 9:00h a 13:00h |
|
VT Curs a distància |
|
_ (A distància)  |
|
|
Format |
En línia |
Sincronicitat |
Síncron |
Organització |
ICE de la Universitat Rovira i Virgili
|
| |
|
PLACES EXHAURIDES |
| |
|
|
Descripció i Metodologia: |
Aquest curs forma part del programa Aprofundiments, una activitat organitzada per l'Oficina d'Orientació Universitària i l'Institut de Ciències de l'Educació de la URV que ofereix formació al professorat de secundària sobre els coneixements i la recerca generats en les diferents disciplines acadèmiques, a partir de propostes efectuades pels Departaments de la mateixa universitat.
Les sessions es desenvoluparan de forma virtual amb videoconferències i activitats proposades a travès de la plataforma Moodle, s’intentarà que siguin el més participatives possibles amb la realització d’activitats de manera grupal. També es plantejaran activitats de realització individual.
Professorat: Pol Ginénez Gil i Arnau Just Borràs(Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV)
Informació i inscripcions:
https://www.urv.cat/ca/estudis/formacio-permanent/professorat-secundaria/aprofundiments/
Places limitades. Adjudicacions per rigorós ordre d'inscripció
------------------------------
INSCRIPCIÓ TANCADA. PLACES EXHAURIDES
------------------------------
28 de juny: Presentacions, explicació teòrica de que és el vi i explicació del perquè de les analítiques més freqüents que es fan en un laboratori enològic. Desenvolupament de les diferents possibilitats de pràctiques relacionades amb l’elaboració del vi.
29 de juny: Presentació de les diferents possibilitats de pràctiques relacionades amb el color del vi.
30 de juny: Presentació de les diferents possibilitats de pràctiques relacionades amb el gust del vi.
1 de juliol: Presentació de les diferents possibilitats de pràctiques relacionades amb les olors del vi.
2 de juliol: Presentació del guió de pràctiques que ha elaborat cada docent escollint una tècnica per cada paràmetre dels tres analitzats (color, gust i olfacte) i analitzar el vi obtingut amb les tècniques escollides en el guió realitzat per cadascú.
|
| |
Objectius |
Apropar al professorat la recerca enològica a través de la proposició de diferents pràctiques que simulen anàlisis enològics bàsics de laboratori, adaptades als recursos dels centres educatius.
|
| |
Continguts |
+ Introducció al món del vi i l'enologia
+ Els paràmetres sensorials (color, gust i olfacte)
|
| |
Observacions |
Inscripcions:
https://www.urv.cat/ca/estudis/formacio-permanent/professorat-secundaria/aprofundiments/
|
| |
Formador/a |
Giménez, Pol i Just, Arnau
|
| |
Avaluació |
Assistència a les videoconferències, realització de les activitats proposades pels formadors a l'espai moodle.
Elaboració d'un guió de pràctiques adequat a les característiques del centre on el professor imparteix les classes.
|
| |
Requisits de certificació |
Assistència a les sessions síncrones i realització adequada de les tasques encomanades
|
| |
Persones destinatàries |
Professorat de Secundària, Batxillerat i Cicles formatius d'FP
|
| |
E-mail |
formacio.permanentnu@urv.cat
|
| |
|
|
Calendari |
Sessió 1 |
dilluns |
28/06/2021 |
0900 |
1300 |
Sessió 2 |
dimarts |
29/06/2021 |
0900 |
1300 |
Sessió 3 |
dimecres |
30/06/2021 |
0900 |
1300 |
Sessió 4 |
dijous |
01/07/2021 |
0900 |
1300 |
Sessió 5 |
divendres |
02/07/2021 |
0900 |
1300 |
|
| |